Concentració reivindicativa

10 02 2017

Abans deien que les energies renovables eren massa cares i per això pujava l’electricitat, ara diuen que no plou i per això segueix pujant… Es burlen de nosaltres i amb aquestes mentires del govern i les grans elèctriques, ens pugen l’electricitat any rere any, de manera que hui tenim la 3ª més cara d’Europa, sols per baix d’Irlanda i Regne Unit.

Damunt, durant el passat mes de gener, en plena ona de fred, han desencadenat una escalada de preus que ha pujat la llum a nivells rècords. En un país amb 12 milions de pobres, amb greus problemes per cobrir les seues necessitats bàsiques, les elèctriques no han tingut cap problema de consciència en seguir tallant la llum als qui no podien pagar-la, provocant així morts per fred i per accidents domèstics.

I l’electricitat espanyola no sols és cara sinó també molt contaminant. Les centrals tèrmiques generen cada any milions de tones de CO2, el principal gas responsable de l’efecte hivernacle i el calfament del clima, que amenaça amb convertir les nostres terres en un desert erm si no canviem aviat. I les centrals nuclears produeixen milers de tones anuals de residus que seran radioactius i perillosos durant mil·lennis, amb el perill afegit dels possibles accidents greus que poden contaminar nacions senceres, afectant i arruïnant milions de persones, com ja ha ocorregut a Maiak, Txernòbil i Fukushima, i com va estar a punt d’ocórrer en Vandellòs, ací al costat.

Les companyies elèctriques com Iberdrola, amb la complicitat del govern, insisteixen en mantenir aquest model caduc, perillós, car i contaminant. Tot el contrari del que fan a països propers com Alemanya, la qual està tancant ja totes les centrals nuclears, substituint-les per eficiència i renovables, mentre abarateix el preu de l’electricitat!

Per tot això convoquem aquest dissabte, 11 de febrer, a les 12 hores, davant la seu d’Iberdrola, a la Plaça de Tetuàn al costat del Pont del Real, una CONCENTRACIÓ CONTRA LA PUJADA DE PREUS I LA CONTAMINACIÓ DE LES CENTRALS ELÈCTRIQUES.

Ecologistes en Acció, Greenpeace, Acció Ecologista Agró-Marfull, Plataforma Per Un Nou Model Energètic, Xúquer Viu, La Ribera en Bici, Tanquem Cofrents, Plataforma A Contrapèl, Espai Alternatiu, Intersindical Valenciana, CGT, …


Actions

Information