Exposició: Metáforas de la Multidud (Biblioteca BBAA)

17 11 2015

L’exCongreso-estética-y-Políticaposició que es situa a les portes de la biblioteca pretén generar un coneixement, si més no  intuïtiu del concepte de multitud com a agent productor de biopolítica des de la multiplicitat dels subjectes.  

A la peça multimèdia interactiva <<Midas>> qui observa és testimoni de la multiplicació d’elements en l’espai social en relació a la seva relació amb els símbols de poder. Les fotografies captades per la càmera son automàticament emmagatzemades al núvol i plasmades als panells, convertint les espectadores en espectacle i testimoni a la vegada dels successos.  

A la peça audiovisual <<MultitluM>>https://vimeo.com/144738324  . s’explora de manera eclèctica i obertament arbitrària en els possibles encaixos de material audiovisual trobat a internet. Es crea una contraposició dialèctica d’informació visual i simbòlica de la qual sorgeixen simetries i divergències. Aquests nous significats orbiten a conceptes tractats per teòrics com Negri o Juan Martín Prada, al voltant de metàfores biològiques i digitals.

 

Aquestes cites omeses, s’aclareixen de manera sintètica en un mapa conceptual cinètic https://prezi.com/zmc4ijcr5_z8/copy-of-congreso-multitud_02/. En aquestes relacionen alguns els conceptes més destacats de l’obra de Hardt i Negri <<Multitud>>. 

Amb vocació d’aclarir aquestes idees citades per omissió, acompanya un mapa conceptual en el qual de manera sintètica es relacionen 

A les vitrines es poden trobar els resultats del treball conjunt dels alumnes de la assignatura <<Estètica i cultura visual a la era digital>> del curs 2014-2015, els quals crearen de manera conjunta un atles online (http://www.atlesdelamultitud.blogspot.com.es/) al qual avocaren  tot un seguit de material audiovisual trobat a la xarxa i relacionat amb la idea de multitud, amb la finalitat d’establir-hi relacions amb els conceptes i els texts treballats a les classes.

Per acabar, un recull de les portades dels llibres de Judith Revel i Antonio Negri que es poden consultar a les biblioteques de la UPV.


Actions

Information