Jornada de Vaga estudiantil del 8 de Maig

7 05 2014

Plataforma-UPV_logo-01Comunicat de la Plataforma en defensa de la Universitat Pública de la UPV davant la jornada de Vaga estudiantil del 8 de Maig

El alumnat de les Universitats portem més de dos anys de lluita contra les retallades, pujades de taxes i el atac al precari sistema de benestar que teníem totes i tots, un atac que vol privatitzar i elititzar la universitat i l’educació, privant-nos als que menys tenim del nostre dret, la educació.

Ja han sigut moltes i molt estudiants els que han hagut de deixar la universitat, matricular-se de menys crèdits o que estan pendents d’una resolució de beca de la qual depèn el seu futur.

A demés el professorat de la nostra universitat ha patit retallades en els seus sous, classes cada volta més massificades, més hores lectives, acomiadaments, manca de material, incertesa pel seu futur i un llarg etc.

Aquesta situació la creen el Govern de l’Estat, i el de la Generalitat, amb la total passivitat de les institucions de la nostra Universitat. I mentre ens diuen que no hi ha alternatives, es continuen donant ajudes i suport a les Universitats privades.

A més, el Govern prepara una reforma del sistema universitari, que profunditza i consolida la tendència elititzant dels darrers anys. Ells volen una universitat: cara, mercantilista, antidemocràtica i al servei dels més rics i poderosos.

Les estudiants continuem dient que no, i anunciem una jornada de vaga estudiantil per al proper dijous 8 de Maig. Sabem que l’única via per aturar aquesta reforma és la unitat de la comunitat educativa.

Per això demanem des de la Plataforma en Defensa de la Universitat Pública a tota la comunitat universitària, la vostra solidaritat i col•laboració.
Esta en joc el nostre futur i les nostres vides.


A les 11:30 es farà una concentració a l’Àgora de la UPV per marxar juntes a la manifestació, a defendre el que es nostre i demostrar la nostra força i dignitat.


Actions

Information