Documental: “L’estiu més negre”

24 06 2013

lestiu més negre

 

Documental dirigit per Alba Forés i Rubén Soler Ferrer sobre els incendis que l’estiu del 2012 van arrasar 50.000 hectàrees al País Valencià. Els focs iniciats a Andilla i Cortes de Pallàs van deixar una vintena de pobles afectats (un perímetre de 150km). És l’incendi més greu dels últims 20 anys al País Valencià.

PROTAGONISTES

A “L’estiu més negre” repassem els fets a partir d’aquell 28 de juny del 2012 a través dels testimonis que van viure els incendis a primera línia de foc:

– Raúl Quílez, Tècnic de Coordinació Forestal del Consorci de Bombers de València, va supervisar les tasques d’extinció.

– Raquel Perpiñá, apicultora de El Oro (aldea de Cortes de Pallàs), se li va cremar la nau amb 400 colmenes on hi havia la producció de mel de tot l’any; les pèrdues arriben als 300.000€ i encara ara espera una resposta per part de l’Administració.

– Tasio Alonso, fotògraf de natura i mestre de dibuix, veí d’Alturi (Torís), va perdre la seua primera residència durant les primeres hores de l’incendi.

– Alejandro Blasco, alcalde de Real, va denunciar públicament la falta de mitjans durant l’extinció de l’incendi originat a Cortes de Pallàs.

– Josep Martínez, coordinador del Centre d’Evacuats de Catadau i professor de filosofia de la Universitat de València.

– Guillem Juanes, excursionista i impulsor d’una ruta de senders botànics que s’ha vist malmesa després dels incendis.

– Sònia Cervera, ciclista veïna de Llombai. Amb ella tornem al paratge natural d’Els Cerros després dels incendis.
 

Projecció: 26.06.2013

19.00h a la Sala d’actes  de l’Octubre Centre de Cultura Contemporània

C/ Sant Ferran, 12 – 46001 València
MÉS INFORMACIÓ:

L’estiu més negre, també en twitter i en facebook
Contacte: lestiumesnegre@gmail.com


Actions

Information