Premis Literaris Vicent Andrés Estellés (poesia i narrativa científica)

18 12 2010

Isabel García Canet ha guanyat el Premi Vicent Andrés Estellés de Burjassot 2010 de poesia, mentres que Ignacio Díaz ha aconseguit el guardó de Narrativa Científica-Estudi General de la Universitat de València.

Isabel García Canet ha obtingut el premi, dotat amb 9.000 euros, amb l’obra “L’os de la música”, triada entre les 42 presentades a concurs. Nascuda a Pego en l’any 1981, García Canet va estudiar filologia catalana en la Universitat de València i des de l’any 2001 al 2006 va formar part de l’Aula de Poesia. És membre de l’Aula de Teatre de Filologia Catalana de la Universitat i ha col·laborat en diverses exposicions escrivint poemes adaptats als quadres en el centre cultural Vila Vella de la Plaça de la Verge de València. En l’any 2003 va ser finalista en el XXVII Premi d’Haikus Joan Teixidor d’Olot pel poemari Pell de serp i, en l’any 2006 va publicar el poemari Claustre, guanyador del Premi Senyoriu d’Ausiàs March de Beniarjó que en l’any 2008 es va alçar amb el guardó de poesia dels XVIII Premis de la Crítica dels Escriptors Valencians. García Canet col·labora amb la revista Caràcter i ha participat en nombrosos recitals poètics en l’àrea de l’arc lingüístic. L’any passat va participar en el projecte Veus paral·leles a Oslo, un intercanvi amb poetes noruecs. Actualment està cursant el màster de professora per a secundària en l’especialitat de Llengua i Literatura Catalana (Valencià) en la Universitat de València.

Per la seua banda, Ignacio Díaz ha aconseguit ser el guanyador del V Premi Vicent Andrés Estellés de Narrativa Científica-Estudi General de la Universitat de València, dotat de 3.000 euros, amb l’obra Transeünts. Llicenciat en Física i en Filosofia i Ciències de l’Educació, Díaz és doctor en Història de la Ciència i Professor de matemàtiques en secundària i batxillerat. Dins de la seua creació, destaquen les novel·les Una confessió, Premi Nadir de novel·la curta en l’any 2002, i La mujer del nombre áureo, Premi Internacional de novel·la Casino de Mieres de l’any 2003. A aquest premi s’han presentat cinc obres.

http://www.levante-emv.com/panorama/2010/12/16/isabel-garcia-guanya-premi-vicent-andres-estelles-poesia/766099.html


Actions

Information4 responses to “Premis Literaris Vicent Andrés Estellés (poesia i narrativa científica)”

20 12 2010
  Isabel Garcia Canet (06:16:09) :

Us escric perquè els del diari Levante-emv, mal documentats, han publicat que el llibre guanyador en la modalitat de poesia del premi VAE 2010,és “l’ús…” i no, jo sóc l’autora, modestament, si ho podeu rectificar, “L’os de la música”

Isabel Garcia Canet

20 12 2010
  Isabel Garcia Canet (06:22:11) :

Us escric perquè els del diari Levante-emv, mal documentats, han publicat que el llibre guanyador en la modalitat de poesia del premi VAE 2010,és “l’ús…” i no, si ho podeu rectificar, “L’os de la música”, com revista Caràcter..etc tots som humans i podem cometre errrors, jo en faig sovint com qualsevol persona, per`un diari com aquest si té professionals qualificat i fomenta la cultura haria de tenir una mica de respecte a l’hora de publicar notícies i no copiar i pegar i a més inventar… caldria que almenys s’informaren de fonts de primera mà i no fer els que els rote. ÉS que ” l’ús..” semba més aviat un tractat sobre musicologia o una guia didàctica que no pas un llibre de poesia.

gRÀCIES.

ISABEL,

Isabel Garcia Canet

21 12 2010
  pacot (08:50:58) :

Gràcies Isabel,
ja l’hem modificat al post.

22 12 2010
  Isabel Garcia Canet (15:44:05) :

Moltes Gràcies, almenys he pogut descobrir la bellesa de la vostra pàgina.

Salut! i bon any 2011!

Isabel

Leave a comment

You must be logged in to post a comment