Trobada Internacional de Performance i Art d'Acció, a Castelló

13 12 2010

Iª Trobada de performance a l’Espai d’Art Contemporani de Castelló, dies 17 i 18 de desembre.

La performance comprén avui una extensa gamma i maneres de fer, d’actuar o d’intervindre, donant forma a manifestacions molt diferents entre si, i fins i tot divergents. En esta I Trobada a l’EACC de Castelló intervenen quatre performers de l’escena europea i asiàtica. Silvia Antolín i Li-Ping Ting realitzaran les respectives presentacions el dia 17 de desembre, mentre que el dia 18 presentaran les performances Michel Collet & Valentine Verhaeghe i Hong O-Bong Tots ells tracten l’art d’acció des d’intervencions que toquen amb una mà el llenguatge de la poesia, de la dansa o de la plàstica. Tant el divendres com el dissabte, a les 18:00 h es projectarà “La Voce Stratos, alla ricerca vocale estrema”, un film sobre Demetrio Stratos, dirigit per Luciano D’Onofrio i Monica Affatato.

Programa/ Programme

Viernes, 17 de diciembre, a las 19h

Proyección del film dirigido por Luciano D’Onofrio y Monica Affatato:

La voce Stratos. (Film sobre Demetrio Stratos)

a las 20h / performances de:

Silvia Antolín (Santander): Siembra

Li-Ping Ting (China): My Falling Stone Smile

……………………………………………………

Sábado 18 de noviembre, a las 19h

Proyección del film dirigido por Luciano D’Onofrio y Monica Affatato:

La voce Stratos. (Film sobre Demetrio Stratos)

a las 20h  performances de:

Michel Collet y Valentine Verhaeghe (Francia): Composite  five

Hong O-Bong (Corea): The bird and I

***************************************

Silvia Antolín (Espanya)
Artista interdisciplinar, s’inicia en l’art de la performance l’any 2001. Des de llavors, no ha deixat de ampliar els seus coneixements sobre este art. És membre actiu del grup de performance “La Pocha Nostra”, liderat pel mexicà Guillermo Gómez Peralta. Les seues accions han sigut exposades en gran part de la geografia espanyola, Portugal, Gran Bretanya i Mèxic. 

Li-Ping Ting (Xina)
Artista i ballarina del teatre experimental. Realitza accions amb objectes de la vida quotidiana per a crear relacions interpersonals amb el públic. Entre 1998-2004 va formar part del col·lectiu “Topophonie” (moviment experimental de recerca d’espai públic). Des de 2004 fins a la data organitza la encuentro interdisciplinar de performance Festival In-Ouïr. 

Michel Collet & Valentine Verhaeghe (França)
Michel Collet és poeta i artista del moviment. Treballa amb el gest i la veu. Al llarg dels anys ha realitzat una construcció poètica liminar basada en una sèrie de pràctiques que inclouen la investigació teòrica, el passeig, la indústria editorial i el treball de funcionament. Valentine Verhaeghe treballa en múltiples formes del moviment plàstic conceptual, descrivint les possibilitats de la vida quotidiana. Essencialment, el seu treball intenta explorar tipus de presentació-representació que ocupen el lloc d’experiències sensorials i el cos. En la seua opinió cada persona és una complexa mescla del cos, herència, història personal, representació cultural i sentits del cos. 

Hong O-Bong (Corea)
És professor en la Universitat Nacional de Chungbuk, Director de BIPAF & KIPAF & CIPAF i membre de la Associació d’Art de Corea. Ha participat en Festivals i Encuentros tals com Performance i Multimèdia en Quebec, Canadà; Performance Tage 2000, Suïssa; Mannheim Performance Conference, Mannheim, Alemanya i en el Ireland Performance Art Festival, Dublín, Irlanda, entre altres.

EACC C/ Prim s/n 12003 Castelló

T: 34-964723540

EACC@EACC.es   WWW.EACC.es

Coordina: Bartolomé Ferrando


Actions

InformationLeave a comment

You must be logged in to post a comment