Conferència: Revista il·lustrada i renovació fotogràfica: el cas d'Estampa (1928-1938)

17 06 2010

Dijous, 17 de juny a les 20 hores
Casa de cultura Marqués González de Quirós, Gandia
per Francesc Vera

Estampa és un exemple de revista il·lustrada amb clara vocació de premsa de masses, una revista per a “ser vista tant com llegida”, una publicació destinada a satisfer la pulsió del lector, erigint-se en un mitjà de comunicació i de representació del món, en un organitzador simbòlic i un generador de la cosmovisió. Contràriament a les publicacions coetànies, Estampa pren formes i postulats moderns, si més no, en les formes i ho fa tot partint dels models autòctons —dels quals anirà deslliurant-se de manera progressiva— en un període en que altres revistes europees es renoven o apareixen, com la francesa Vu.
Estampa és, doncs, una publicació clarament visual.


Actions

InformationLeave a comment

You must be logged in to post a comment